EBRD razmatra zajam za beogradsku infrastrukturu

Bez autora
Jul 04 2011

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) razmatra zajam od 57 miliona evra za Grad Beograd, za finansiranje saobraćajne infrastrukture. Sredstva iz zajma će biti upotrebljena za finansiranje izgradnje tramvajskih šina na novom mostu preko Save, novi sistem upravljanja saobraćajem, renoviranje šina u centru grada i obnovu i produženje glavnih puteva u gradu radi veće bezbednosti.Ukupna vrednost projekta je 135 miliona evra, a njegova realizacija značajno će doprineti smanjenju saobraćajnih gužvi u Beogradu i poboljšanju javnog prevoza.

EBRD razmatra zajam za beogradsku infrastrukturuEvropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) razmatra zajam od 57 miliona evra za Grad Beograd, za finansiranje saobraćajne infrastrukture, objavio je na sajtu kreditor.

Sredstva iz zajma će biti upotrebljena za finansiranje izgradnje tramvajskih šina na novom mostu preko Save, novi sistem upravljanja saobraćajem, renoviranje šina u centru grada i obnovu i produženje glavnih puteva u gradu radi veće bezbednosti.

Ukupna vrednost projekta je 135 miliona evra, navodi evropski kreditor i dodaje da će njegova realizacija značajno doprineti smanjenju saobraćajnih gužvi u Beogradu i poboljšanju javnog prevoza.

Uprava direktora EBRD-a će o zajmu za beogradsku saobraćajnu infrastrukturu odlučiti krajem septembra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik